Ékszerek tárolása és tisztítása

ZAMAC ékszereid, egy kis odafigyeléssel évekig gyönyörűen mutatnak majd. Vízállóak, illetve a bőr ph-értéke sem tesz kárt bennük. Néhány tanáccsal szeretnénk segíteni, hogy minél tartósabbak legyenek:

Ékszereidet tartsd távol parfümtől, illatosított krémektől, hajlakktól és tisztítószerektől, amik károsíthatják felületét. Így ajánlott utolsó lépésként feltenni, amikor már a kozmetikumok alkohol-tartalma elpárolgott.

Amikor nem hordod ZAMAC ékszereidet, tartsd őket száraz, hűvös helyen (pl. fürdőszobában nem ajánlott), a többi ékszeredtől elkülönítve, hogy ne sérüljenek. Légmentes tasakban vagy dobozban.

Az ezüstözött ZAMAC ékszerek felülete direkt oxidálva van, hogy jobban kiadja mintázatát, rusztikus formáját. Szükség esetén puha, pamut anyagú száraz ruhával tisztítsd, vagy drogériákban kapható ékszertisztító kendővel. Vegyszereket ne használj erre a célra.

Ne viselj ékszert fürdés, zuhanyzás, sportolás, szaunázás, vagy úszás közben.

Ha pedig tanácsainkat nem tudtad betartani, ne aggódj, helyi ékszerészek szívesen ezüstözik ékszereid, így olyanok lesznek, mint új korukban.